Op
Barnevelder
Gul Orpington
Lys Sussex

 

 

 

Besøg også:

Kajs Natur
Salg af sommerfuglebilleder

 

Kajs Natur-galleri
Hjælp til artsbestemmelser af Europæiske dagsommerfugle og danske planter

 

 


Høns i haven

Høns i haven er populært i dagens Danmark. Det er ikke uden grund for:

bullet

Høns er nemme at holde

bullet

De spiser resterne fra køkkenet

bullet

De fungerer som "kompostkværn" for ukrudtet i haven

bullet

De lægger æg

bullet

og leverer gødning til haven

I mens børnene var mindre synes de det var dejligt at kigge på hønsene og bære lidt rundt på dem. Vi har et par gange haft kyllinger, og de er altså bare så søde.

Lys Sussex og Gul OrpingtonVi har haft forskellige høns med tiden. Isa Brown som er rene æglægningsmaskiner. Barnevelder som var utrolig flotte. Begge hønseracerne plukkede desværre hinanden, så deres gumper blev nøgne, og det er jo ikke specielt pænt at kigge på. Vores nuværende høns (Lys Sussex og Gul Orpington) er købt i Fredensborg. Det er de første høns vi har haft, som ikke plukker hinanden. De lægger ikke så mange æg som de andre to racer, men otte høns kan sagtens levere nok æg til vores husholdning. Og så er de nogle rigtig flotte høns.

Der er ingen hane i vores hønsegård. Det har vi bevist valgt fra, for ikke at genere naboerne. Hvis vi skal have kyllinger, bytter vi bare æg med nogle af vore venner, som har en hane.

Efterskrift:
Efter mange år med høns valgte vi i år 2003 at droppe hønsene, for at kunne udvide skuret og inddrage hønsegården til cykelskur.

Startside